Dette skal du som minimum vide inden køb af computer

0 Comments

En computer kan indeholde mange nyttige funktioner, såsom DVD-afspiller, grafikkort og harddisk. Derudover, så skal du også huske på de mere nødvendige ting, som f.eks. virusprogram. Også ekstra tilbehør er værd at overveje nøje, specielt når det kommer til det valgte budget.

Hvis du, ligesom mange andre, har svært ved at holde styr på, hvad din nye computer skal indebære, er der her en tjekliste, der kan hjælpe dig godt på vej, så computeren passer til dine behov.

Antivirusprogram

Hacking sker oftere og oftere. I takt med, at hackere bliver dygtigere, ønsker vi selvfølgelig alle at beskytte vores sårbare, personfølsomme oplysninger. Køber du en computer, uden også at købe et virusprogram, er du og dine oplysninger markant mere udsat og lettere at hacke.

DVD-afspiller eller streaming?

Tjek altid din udvalgte computer for, om den har de tekniske fornødenheder, som du måtte have brug for. Ikke alle computere komme med en DVD-afspiller, men hvis du er mere til streaming, kan du blot ignorere dette.

Altid tjek grafikkortets gigabytes

Grafikkortets størrelse afhænger af, hvor meget du f.eks. tænker, at du skal spille. Er du gamer, er dette derfor virkelig relevant, da spil i dén grad fylder rigtigt meget på en computer – specielt hvis det installerede spil foregår i en stor verden med høj grafik, f.eks. Assassin’s Creed.

Hvor meget harddiskplads bliver nødvendigt?

Kommer du til at bruge din computer meget, f.eks. til at lagre billeder, så husk at tænke over, hvor meget harddiskplads du får brug for. Mange kommer til at undervurdere dette, da computeren hurtigt kan blive fyldt, hvis der ikke er specielt meget harddiskplads.

Ekstra tilbehør

Husk altid på, at du måske får brug for ekstra til din computer, såsom mus og musemåtte, kabler som pigtails, laptopstander, wirelås, monitorstand, høretelefoner osv. Hvis computeren er stationær, er der mange som vælger at have flere skærme på én gang, specielt hvis de er gamer.

Det bør nævnes, at både når det kommer til gigabytes og harddiskplads, så er det vigtigt, at du prøver at se lidt ud i fremtiden. Mange undervurderer, hvor meget plads de egentligt har brug for, specielt da det tit er grundet disse to kategorier, at prisen bliver trukket op. I fremtiden er det dog altid sandsynligt, at du på et tidspunkt ønsker at opgradere din computer, så det er altid bedst at være på den sikre side.